fbpx

Vertraagde leveringen op HPL overzettreden door instabiele grondstoffenmarkt

Leveringen vertraagd door tekort in de grondstoffenmarkt

Productie en leverproblemen in toptijden

Ondertussen zitten we al weer een jaar in de lockdown met elkaar. Binnen dit jaar is er een hoop gebeurt en veranderd. Na een periode van sluiting mogen we gelukkig weer allemaal op afspraak winkelen. Verder zijn we tijden de coronapandemie massaal aan het verbouwen geslagen. Wat mooi voor de aanvragen voor traprenovatie is.

Helaas zit er ook een negatieve kant aan dit verhaal. Door de pandemie is namelijk de grondstoffenmarkt instabiel geworden. De ruwe grondstoffen worden slecht aangeleverd en producties draaien vaak op minder capaciteit.

Naast de aanlever problemen zijn de prijzen van ruwe grondstoffen helaas gestegen. Wij hebben binnen onze producten nog geen prijsverhogingen gehad, maar dit kan in de toekomst nog gaan komen.

Verlengde levertijden

Wij willen natuurlijk er alles aan blijven doen dat de verkoop en plaatsing gewoon door kan lopen. We werken er weer hard aan om onze voorraad op pijl te krijgen en de leveringen zo snel mogelijk weer normaal te kunnen gaan leveren. Tot die tijd moeten wij helaas een 4 weken levertermijn aanhouden op onze HPL overzettreden collectie.

Daarnaast adviseren wij door de immense populariteit tijdelijk minder Mustang, Cognac, Zwart en Blauwstaal te verkopen. Op deze vier kleuren zit de grootste achterstand.

Adviezen voor de verkoop

We moeten er helaas vanuit gaan dat de instabiliteit van de grondstoffen markt nog wel even aanhoudt. Daarom is het verstandig om langere periode tussen bestellen en plaatsing aan te houden of gebruik te maken van andere productlijn.

Binnen de budgetline, Ambra PVC en hout hebben wij nog geen echte leverproblemen. Budgetline en Ambra PVC kunnen veelal binnen 2 weken uitgeleverd worden, hout overzettreden met standaard 3 weken.

We danken jullie voor je begrip en doen er alles aan om de voorraden weer op peil te krijgen.

Snel op de hoogte blijven over veranderingen binnen de markt? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste vaknieuws